Ervaringen

It's a beautiful thing to meet someone who makes you forget your troubles

Afgelopen jaar heb ik een coachingstraject gevold bij Marjolein en haar paarden. Ik verwachte niet veel van het paard tijdens de coaching, aangezien ik een nuchter persoon ben.

Tijdens het eerste gesprek, met een van de paarden erbij, werd mij al snel duidelijk hoeveel invloed het paard heeft.

De coaching met Marjolein en haar paarden heeft mij veel opgeleverd. Marjolein is de juiste persoon voor dit vak. Ze kent haar paarden als geen ander, kan enorm goed luisteren en is altijd eerlijk. Iemand waarmee je echt een band op bouwt.

Het is enorm fijn om gecoacht te worden tussen de paarden, de weide en de natuur. Marjolein kent de omgeving goed en is heel creatief met de indeling van de gesprekken. 

Ik ben heel blij dat ik dit bij en met Marjolein (en haar paarden) heb mogen doen.

S. 

November 2019 

Therapie met Marjolein en Cody, Paard-en-wij.

De afgelopen 3 dinsdagen ben ik als proefcliënt in therapie geweest bij Marjolein en haar tinkers Cody en Iris. 

Het idee achter de therapie is dat de paarden je gedrag spiegelen dus je krijgt direct een ongecensureerde reactie op je gedrag/gedachten. Het is bijzonder om te ervaren hoe de paarden elk zuchtje spanning waarnemen en terugkoppelen.

Ik was namelijk eerlijk gezegd een beetje nerveus voor de achterkant omdat ik vroeger ben getrapt door een Shetlander toen ik er achter langsliep. In eerste instantie was ik dus voornamelijk bezig om de achterkant van beide tinkers te ontwijken. 

Ik mocht kiezen met wie ik de oefening wilde doen en Cody leek het meest geschikt voor mijn oefeningen. Ze toonde ook het meest belangstelling voor mij. Door de oefeningen die Marjolein voor mij, eeh ons, had bedacht is de angst om getrapt te worden behoorlijk afgenomen. 

Op het laatst durfde ik zelfs de achterkant van Cody te borstelen! Een overwinning op mezelf en dat voelt goed. Ik had natuurlijk meerdere dingen waar ik aan wil werken en dit is één van de hindernissen die we met glans hebben genomen.

Ik vond de begeleiding door Marjolein heel professioneel en tegelijk heel ontspannen. De intake was zorgvuldig en ze heeft uitgebreid de tijd genomen om mijn doelen helder te krijgen en te formuleren. Ze geeft veel ruimte voor reflectie zonder daarin sturend te willen zijn. Ik vond de therapie heel verhelderend en ik zou het iedereen willen aanraden. 

Marjolein en Cody hartelijk dank en veel succes!
groet,

Mariëlle S.

September 2018