Werkwijze

Sometimes what you're most afraid of doing, is the very thing that will set you free.

Het is voor ons van belang dat zowel mens als paard zich goed voelen, hier zullen we dan ook zorg voor dragen. 

Iedereen is welkom, kinderen, jongeren en volwassen met een vraag of behoefte aan meer bewustwording. Ook mensen met autisme (ASS), ADHD, mensen met sociale problemen, mensen met depressieve klachten, mensen met psychische problematiek en mensen met een verstandelijke beperking.

Wij starten graag met een kennismakingsgesprek, waarbij we een rondleiding geven en kennis maken met elkaar. Mocht je gemotiveerd zijn om de therapie te starten, dan wordt er een afspraak voor een intake gemaakt. In deze intake wordt meer informatie gevraagd en gaan we op zoek naar het thema waar je aan wil werken. Dit kunnen verschillende thema's zijn, bijvoorbeeld angst voor iets, zelfvertrouwen ontwikkelen, leren ontspannen, leren grenzen aangeven, bewust worden van je lichaam, leren contact maken. 

Hieruit verwoorden we een doel, het doel waarmee we aan de slag gaan tijdens de sessies. De therapeut maakt een planning voor het aantal sessies, welke paarden en welke oefeningen ingezet worden.

Tijdens de sessies starten we vaak met het contact maken en borstelen van het paard. Er wordt gewerkt naast het paard (onder andere; gedrag observeren, leiden, en verschillende oefeningen doen) en op het paard. Het accent ligt hierbij niet op het leren paardrijden, maar op het gevoel, de ervaring en de verbindingen met de paarden. Hierdoor worden al je zintuigen gestimuleerd en gaan kanalen open die anders gesloten blijven. 

Het uitgangspunt bij de therapie is dat je zelf (ergens diep van binnen) het antwoord wel weet. Het paard helpt je door dit antwoord of inzicht naar de oppervlakte te brengen. En de therapeut is de vertaler van wat het paard laat zien en de begeleider van het proces dat hierbij in gang wordt gezet. We werken vooral op basis van de humanistische/ cliëntgerichte benadering, waarbij zelfontplooiing een van de centrale thema's is. Ook werken we wel eclectisch en ervaringsgericht.   

Voel je welkom om een kennismakingsgesprek in te plannen. 


2018-2024 Paard & Wij, +31(0)6 27372659. KvK 70754233 SKJ 100023438
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.