Individuele begeleiding

If the plan doesn't work, change the plan but never the goal.

Professionele individuele begeleiding voor wie dat nodig heeft.

Sommige mensen hebben meer nabijheid nodig. Of ze hebben begeleiding nodig bij het leren omgaan en onderhouden van sociale contacten, plannen van dagelijkse activiteiten of bij het bewegen buiten huis.

Soms is het nodig om weer in een werkritme te komen en om te leren gaan met taken en verantwoordelijkheden. Of passen mensen (nog) niet in een groep, bijvoorbeeld door probleemgedrag of problemen met concentratie, waarnemen of denken. Paard & Wij biedt voor deze mensen individuele (ambulante) begeleiding. Dit kan binnen onze paardenhouderij, maar ook op uw locatie. Wij bieden de ondersteuning die nodig is, zo lang als het nodig is. Individuele begeleiding is gericht op het behouden, bevorderen, en het compenseren van de zelfredzaamheid.

Via een behandelplan werken we aan de vooraf vastgestelde doelen in een eigen tempo.

Tevens bieden wij individuele begeleiding voor kinderen en jongeren(SKJ geregistreerd). Deze begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid. Ook willen we hierbij de persoonlijke ontwikkeling op eigen niveau stimuleren en waar mogelijk gedragsverandering in werking zetten. 

Paard & Wij werkt onder andere via het PGB.

Je bent welkom om een vrijblijvende kennismakingsafspraak te maken.

Onze waarden

Werken met respect en aansluiting bij mens, dier en natuur, dat is wat wij belangrijk vinden. Er is een variatie aan mogelijkheden voor cliënten die rust, ruimte en (individuele) begeleiding nodig hebben.

Er is plek voor cliënten met beperkingen en/of een psychiatrische achtergrond. Tevens hebben wij ruime ervaring met autisme.

Wij zijn van mening dat iedereen uniek is, daarom kijken we ook verder dan de 'beperking'. Er is ruimte voor zorg en persoonlijk contact. Er wordt een positief klimaat gecreëerd, waarin de cliënten de ruimte krijgen zich in hun eigen tempo en op hun eigen niveau te ontwikkelen. We werken samen met de cliënt aan de (vooraf gestelde) doelen van hun zorgplan.

Het contact met de paarden, het buiten zijn en het volgen van de seizoenen zorgt ervoor dat de cliënten innerlijke rust kunnen vinden en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen. Hierdoor kunnen zij het leven weer met vertrouwen tegemoet gaan. Er wordt gebruik gemaakt van hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden en daarbij wordt er geluisterd naar hun wensen.

Comfort zone

Het omgaan met paarden werkt therapeutisch, waardoor cliënten makkelijker uit hun 'comfort zone' zullen stappen.

Wij vinden het van belang dat zowel mens als dier zich prettig voelen bij ons. Voor de paarden houdt dit in dat we zorg dragen voor een diervriendelijke verzorging en omgang. Hier zal dan ook veel aandacht aan besteed worden.

We proberen zoveel mogelijk in de natuurlijke behoefte van de paarden te voorzien. Belangrijk hierin vinden we dat de paarden voldoende tijd hebben om buiten te zijn en contact te hebben met soortgenoten.

2018-2024 Paard & Wij, +31(0)6 27372659.
KvK 70754233   SKJ 100023438   AGB 41527180
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.