Fotogalerij

Don't be afraid of the unknown.

Beeld van onze werkzaamheden

We geven je graag een beeld van onze werkzaamheden/mogelijkheden binnen de equitherapie, individuele begeleiding en dagbesteding. Aangezien we met de cliënten bezig zijn, worden de foto's met een telefoon gemaakt en zijn ze niet altijd van een goede kwaliteit. Ivm de privacy plaatsen we niet van alle cliënten foto's. 

16-08-2020 Pony Pret Dag bij de Mikkelhorst

Wat hebben we weer een ontzettend gezellige (en warme) Pony Pret dag gehad, op zondag 16 augustus!

We hebben geknutseld, pony's beschilderd en versierd, gepicknickt, een speurtocht gedaan, een ijsje gegeten en de pony's gewassen!

Op 11 oktober organiseren Anna Zeinstra van epifanie-coaching en ik weer een pony pret dag bij zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren. Dus lijkt het je leuk om eens mee te doen? Geef je dan op via info@epifanie-coaching.nl.

Mooi weer!

Het mooie weer komt er weer aan! Aangezien we heel veel buiten zijn, genieten we er extra van. Iris heeft door de droogte van vorig jaar, last van droge hoeven. Buiten invetten, is het voor haar goed om ze wat vochtig te houden. Dat lukt zo best, met al die plassen. 

En een leuke activiteit voor de dagbesteding met dit mooie weer is, Liva wassen. Die kon wel een wasbeurt gebruiken. Helaas had ze daarna al snel de vieze sloot weer gevonden.

De tandarts. 

13-11-18

Wist je dat?

Paarden ook naar de tandarts moeten? Anders dan bij mensen, groeit het gebit van paarden door. Het slijt doordat ze kauwen. Maar als het dus niet regelmatig slijt, komen er golven in. Ook kunnen sommige kiezen door groeien. Dit was bij Cody het geval, hierdoor ging ze anders eten en drukte de onderste kiezen, in haar bovenste kiezen. De tandarts heeft alles weer mooi recht gemaakt. We hadden al het idee dat Cody wat last had, ze liet soms wat 'proppen' met eten vallen. 

Ze moesten wel even bij komen van de verdoving die ze hebben gehad, maar ze kunnen nu weer netjes eten. 

Kijkje in de dagbesteding.

6-11-2018

Een klein kijkje in de dagbesteding: Het was vandaag een prachtige herfstdag. Een heerlijke dag om lekker buiten met de paarden bezig te zijn. Na het buitenzetten en het uitmesten van de stallen, hebben we tijd om verschillende dingen te doen.

Vandaag is er gereden (en gelegen) op Bailey. Daarna zijn we aan de slag gegaan met Iris, ze vindt het opstappen soms wat moeilijk. 

In de bak hebben we nog een paar takken gesnoeid en dit doen we allemaal natuurlijk onder toeziend (of is het slapend?) oog van Liva (de hond) 

Wat een heerlijke herfstdag!

Ik wil hier wel 'op'. 

3-9-18

Vandaag een leuke sessie gehad met een jongetje uit groep 4.

We hebben gewerkt over afstand en nabijheid. Hoe dicht sta je bij iemand? Wat voelt prettig? Bij wie mag je dichterbij? Ook mocht hij het paard leiden, wat het eerste stukje heel goed ging.

Na afloop gingen we naar zijn moeder, die zat te wachten op hem. Ze vroeg hoe het gegaan was en hoe hij het vond.

'Leuk' zei hij, 'ik wil hier wel 'op'.


(Bijgevoegde foto is niet betreffende cliënt, dit ivm de privacy)

Moeder & Dochter

17-1-2018

Vandaag een leuke sessie gedaan. Een leuke oefening met moeder en dochter, waarbij de dochter de leiding mocht nemen.

Ook mocht ze even lezen op Snowflake, waarbij we duidelijk verschil hoorden na een paar rondjes.

Nu mag ik nadenken over meer oefeningen, zo leuk vond ze het!

Tot volgende week!

 Tafels oefenen

Binnen de therapie kunnen we met kinderen tafels oefenen. Op spelende wijze wordt er met een bepaalde tafel geoefend, ook met en op de pony.

Door het leren met en van de pony worden de competenties beter opgeslagen. 


2018-2024 Paard & Wij, +31(0)6 27372659. KvK 70754233 SKJ 100023438
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.