Paddock Paradise

Some of my best friends never say a word to me

Een natuurlijkere manier van paarden houden.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van onze cliĆ«nten, maar ook aan die van de paarden. Omdat het ondersteunen van mensen met hun vragen, ook mentaal veel de paarden vraagt, willen wij voldoende aandacht richten op de gezondheid en het welbevinden van de paarden, ze zijn immers onze collega's. 

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de traditionele manier van paarden houden (overdag naar buiten, 's nachts op stal) niet altijd bevorderlijk is voor de gezondheid van de paarden.  Het is voor de paarden van groot belang dat ze voldoende tijd hebben om te bewegen, contact hebben met soortgenoten en voldoende ruimte om natuurlijk gedrag te laten zien, op de momenten dat het voor hun uitkomt. Wat inhoudt dat ze kunnen bewegen, eten, kroelen, rollen, rusten wanneer het voor hun goed voelt, 24 uur per dag. Ook is het van belang om na het werken met mensen, weer 'paard' te worden in hun kudde, tussen hun soortgenoten.

Dat is voor ons de reden geweest een stuk weiland om te bouwen tot ons paddock paradise, waardoor we het welzijn van de paarden kunnen bevorderen. (Een paddock paradise bestaat uit 'tracks', looppaden om de weilanden heen, waarbij de paarden gestimuleerd worden om meer te bewegen en meer natuurlijk gedrag te vertonen, door op verschillende plaatsen voer, water, rolmogelijkheden en andere verrijking te plaatsen)

Het is een project wat in ontwikkeling blijft. Op dit moment beschikken onze paarden over:

* Een grote schuilstal

* Ongeveer 500 meter track

* Schuilmogelijkheden onder de bomen

* Verschillende voerplekken

* Onbeperkt (onverpakt) hooi

* Voldoende schoon drinkwater

* Een zoutblokken rots

* Regelmatig een mineralenbuffet

* Soortgenoten 

* Verschillende (natuurlijke) hindernissen op de track. 

* 3 verschillende weides

Door de ruime opzet hebben wij ook ruimte voor andere paarden in onze kudde. De eigenaren draaien mee in het onderhouden en schoonhouden van het terrein en de algehele dagelijkse verzorging van de paarden. Heb je interesse om je paard bij ons te plaatsen? Neem vrijblijvend contact op.  
2018-2024 Paard & Wij, +31(0)6 27372659.
KvK 70754233   SKJ 100023438   AGB 41527180
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.